Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sárgán villog

Sárgán villog

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csaknem két hete villognak sárgán Gyöngyös belvárosának egyik legforgalmasabb kereszteződésében a közlekedési jelzőlámpák. Egy baleset miatt hiányzik a lámpaoszlop, amelyet igen nehézkesen tudnak csak pótolni, mivel ezt a fajta jelzőlámpát már nem gyártják, az új típusú viszont igen költséges lenne. Ezt pedig a hamarosan épülő körforgalom miatt már nem akarja a város megvásárolni.

Sárgán villognak a jelzőlámpák Gyöngyös egyik forgalmas kereszteződésében. És majdnem kameránk előtt történt egy baleset.

Április 6 – tól csaknem 2 hete nem működnek itt a Jókai a Puskin és az Alkotmány úti kereszteződésben a jelzőlámpák. Egy baleset miatt hiányzik innen az oszlop. A rendőrség az állami útkezelőknek adta át a lámpát, habár ez az útszakasz az önkormányzaté, ezért ezt nekik kell majd rendbe tenni. Németi László igazgató az mondja, arra hogy mikor és hogyan tudják majd a jelzőlámpát pótolni még nem kaptak választ.

Az autósok sokszor bizonytalanok és csak az elővigyázatosságon és a rutinon múlik, hogy nem történik baleset. A zebráknál sem működnek a lámpák. Fabóék a piacról jönnek, ők sem tudták mi miatt villognak sárgán a lámpák.

Egyébként számtalanszor volt már hogy ebben a kereszteződésben kidöntötték az oszlopot, ezért tartották indokoltnak a szakemberek a körforgalom építését. Ennek a munkálatait a közbeszerzés után hamarosan el is kezdik és a tervek szerint a Deák, a Harrer és a Határ úti körforgalommal együtt, még az idén be is fejezik mindkettőt – tudtuk meg az igazgatótól.


Tovább az archívumra