Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Veszélyes az elhízás

Veszélyes az elhízás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Járványszerű méreteket öltött az elhízás Magyarországon, több kalóriát viszünk be a szükségesnél, és sok zsírt eszünk- hangzott el egy országos orvos-továbbképző szívgyógyász kongresszuson, Egerben. Ez is oka, hogy hazánkban vezető a szívbetegségek okozta elhalálozás.

Szívultrahang vizsgálatot végez Simon Gyula belgyógyász főorvos. A szív állapotának egyik legjobb feltérképezési módja ez a diagnosztikai vizsgálat. A koszorúér megbetegedések, az alsó végtagi érszűkületek, az érelmeszesedések, egyre gyakrabban előforduló betegségek, amelyeknek egyik legfőbb oka, az elhízás.

Túlsúly tekintetében hazánk dobogós helyen áll közép- európai viszonylatban, ezért a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzése nagyon fontos lenne, megfelelő táplálkozással, és rendszeres testmozgással, mivel már a 40 éves korosztályt is érinti ez a betegség- mondta a főorvos.

A diagnosztikában és a kezelésekben szerencsére nagyon nagy a fejlődés- hangsúlyozta a szakember, de hosszútávon a cél az, hogy ezek a betegségek minél későbbi életkorban és minél ritkábban forduljanak elő.


Tovább az archívumra