Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmák éjszakája

Szakmák éjszakája

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Országszerte több mint 300 helyszínen, mintegy 700 cég részvételével rendezték meg a Szakmák Éjszakáját. Gyöngyösön a József Attila Szakközépiskolában este 6-tól 10 óráig érdekes programokkal várták az érdeklődő általános iskolásokat és szüleiket, akik a különböző szakmákkal ismerkedhettek meg. Kipróbálhatták a hegesztő szimulátort, vagy a falfestési és díszítési technikákat.

Csempedarabokból képdekorálás, előadás a gumiipari szakmáról, hajfonatkészítés – többek között ezekkel a programokkal várta a József Attila Szakközépiskola a pályaválasztás előtt álló diákokat az első alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakáján. Az intézményben közel 15 féle szakmát ismerhettek meg a fiatalok és szüleik.

– A fodrász, és a cukrász szak tetszett eddig a legjobban. Nővérem fodrász és mesélt egy párat erről, és nekem ezért tetszett meg ez a szak, és a cukrász meg, azért mert nagyon szeretek sütni, és anyukám is azt mondja, hogy én jó vagyok benne – meséli Veronika, akinek nővére ebben az intézményben tanult, éppen ezért ő is itt szeretné tanulmányait folytatni. A hetedikes lány, édesanyjával érkezett, aki, mint szülő úgy véli, nagyon jó lehetőség a Szakmák Éjszakája, hiszen sok mindenbe beleláthatnak a diákok.

– Az én kislányom hetedikes, és nyolcadikban és úgy érzem, hogy nagyon rövid az az idő, hogy bármit is megtudjanak valamilyen szakmáról, és nagyon fontos lenne, hogy valamit tudjanak, és azért jöttünk el, hogy legyen egy kicsikét nagyobb rálátása, hogy ha odakerül a sor, akkor nagyobb választási lehetősége – mondta az anyuka.

Hazánkban manapság komoly munkaerőhiány lépett fel bizonyos területeken, ezért sokat kell tenni azért, hogy minél több diák válasszon szakmát – ezt igyekszik erősíteni a Szakmák Éjszakája is, melyet országosan mintegy 300 helyszínen rendeztek meg.

– Nagyon fontos, hogy a munkaerőpiacra a régió, induló vállalkozásaihoz olyan szakembereket képezzen intézményünk, amelyre szükség van, ehhez nekünk nyitottnak kell lenni, ki kell nyitni az iskola kapuját, be kell vonzani azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek ezek után a képzések után. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy ez egy késődélutáni-koraesti időpontra esik – mondta Sinka Istvánné, a József Attila Szakközépiskola igazgatója.

Az intézményvezető szerint azért is jó lehetőség ez a kezdeményezés, mert azok a tanácstalan fiatalok, akik nehezen tudják eldönteni, hogy hol folytassák középfokú tanulmányaikat, itt minden szakmát megismerhetnek életkoruknak megfelelően.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 7. – A lelkiösmeret szava - rajzfilm sorozat
09:15
Márkus Liza - Boldogság gyere haza
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Molnár Dániel - Az otthon ott van
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság