Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevés a szakember

Kevés a szakember

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kevés a megyében az autizmus spektrum pedagógiája szakirányú gyógypedagógus. Mecsei Veronika az Autista Segítő Központ iskolaigazgatója úgy nyilatkozott televíziónknak, hogy a gyöngyösi intézmény már egy éve nem talál megfelelő képzettségű szakembereket, ez pedig hosszú távon veszélyeztetheti az oktatás minőségét is.

Az Autista Segítő Központban 4-5 fős csoporttokkal működnek az iskolai osztályok azért, hogy a gyermekek egyéni szükségleteinek minél inkább meg tudjanak felelni. Az intézmény vezetése arra törekszik, hogy ez hosszú távon is megmaradhasson, ehhez azonban több megfelelő végzettségű szakemberre volna szükségük- mondta Mecsei Veronika az ASK iskolaigazgatója.

Ez utóbbi azonban kevés van Gyöngyösön és a megyében is, hiába keres már több mint egy év óta megfelelő szakembereket az intézmény. Ez pedig hosszú távon veszélyezteti az oktatás minőségét is, amit mindenképpen szeretnének elkerülni- tette hozzá Mecsei Veronika.

Autizmus szakirányú gyógypedagógiai képzés 2012-óta folyik Magyarországon, de a legtöbb végzett szakember a főváros környékén próbál elhelyezkedni.


Tovább az archívumra