Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mesemondók

Mesemondók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Városi mesemondó versenyt rendeztek a Vachott Sándor Városi Könyvtárban, Gyöngyösön. Több mint negyedévszázados hagyománya ez már az intézmény gyermekkönyvtárának. Az idén 50 kisgyermek mutatja meg a zsűrinek és a közönségnek mesemondó tehetségét.

Magyar népmeséket meséltek el a legkisebbek ma a Vachott Sándor Városi könyvtár gyermekkönyvtárának mesemondó versenyén. Most is, mint minden évben Gyöngyös óvodáiból egy – egy mesemondó vállalkozott arra, hogy kedvenc mesését előadja a zsűri és közönség előtt.

Faragó Zsófia kedvenc meséje a Peti Anna és Gergő, azonban ezt most itt nem adhatta elő, népmesék közül kellet választania, így egy másik kedvencét mondta el.

A tavaszi mesemondó verseny tétje pedig nem kicsi. A legügyesebbek és a legjobban mesélő óvodások májusban a megyei mesemondó versenyen mérettethetik meg magukat.

Délelőtt a városi óvodások, délután a kisiskolások másnap pedig a vidéki óvodások előadásaiból hallhatnak több ismert vagy éppen kevésbé ismert népmesét a jelenlévők. Természetesen taps mindenkinek jár. A legjobb mesélők szereplését a zsűri könyvjutalommal köszöni meg.


Tovább az archívumra