Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idősklub lesz a volt orvosi rendelőből

Idősklub lesz a volt orvosi rendelőből

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idősklubbá alakítják át a volt orvosi rendelő épületét Nagyrédén. Az önkormányzati beruházás 13 millió forintba kerül, ebből egy 120 négyzetméteres egységet alakítanak ki, amely az idősek nappali ellátásának ad majd otthont.

Itt az Atkári út 9. szám alatti a volt háziorvosi rendelőt alakítják át a szakemberek. Az épület már egy éve kihasználatlan, amióta a rendelő átköltözött a helyi egészségházba. Az önkormányzat úgy döntött, önerős beruházásaként megkezdi az építkezést.

Az épület felújítása 13 millió forintba kerül, a gépészeti felújítások további 4 millió forintba – mondta el Siposné Fodor Judit polgármester. Az önkormányzat kötelező feladata az idősek nappali ellátásának biztosítása. Most húsz férőhelyre kaptak engedélyt, az előzetes igényfelmérések alapján ez a létszám valószínűleg meg is lesz az induláskor, az idősek örülnek ennek a lehetőségnek – tette hozzá.

Az idősek klubja hétköznapokon 8-16 óra között lesz nyitva, az ellátottakkal szakképzett szakemberek foglalkoznak majd illetve lehetőség lesz szociális étkezés igénybevételére is, hisz az épületben melegítő konyhát is kialakítanak. Várhatóan az építkezés az ősszel befejeződik. Még az idén megkezdődik az épületben az idősek nappali ellátása.


Tovább az archívumra