Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Utah, képekben

Utah, képekben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az amerikai Utah államba, a Colorado folyót övező vörös sziklákhoz és a Grand Canyonhoz invitálja egy képzeletbeli utazásra a látogatókat Hevér Jánosné festménykiállítása. A képek egy korábbi utazás emlékeit örökítik meg. Az amatőr festő első önálló tárlata a Mátra Honvéd Kaszinóban kapott helyet.

Lélegzetelállító kanyonokat, megdöbbentő mélységeket és magasságokat, a természet csodáit és az amerikai Utah államot mutatja be az a tárlat, ami a Mátra Honvéd Kaszinóban kapott helyet. Hevér Jánosné 34 festménye a Colorado folyót övező fennsík vörös szikláit mutatja be. A képek megfestését egy korábbi utazás inspirálta.

– 2009-ben a húgom, Marika meghívott Amerikába, Utah államba és ott láttam meg ezeket a vörös hegyeket. Annyira megtetszettek, hogy azóta a rabja lettem és azt a szép vidéket szeretném bemutatni – mondta az alkotó.

A lelkes hobbifestő 2009-es amerikai utazása után, 2010-ben jelentkezett a gyöngyösi műhelybe, hogy fejleszthesse tudását. A megfestett téma viszont szinte soha nem változik.

– Azóta nem voltam kint, de ezek az élmények nagyon erősen bennem vannak, meg a húgom szokott küldeni fényképeket és azokat felhasználva készítem a képeket – sorolta.

Hevér Jánosné képzeletbeli utazásra invitálja első önálló kiállításának képeivel a látogatókat. Mivel tapasztalatai szerint sokan vannak, akik nem tudják pontosan, merre is van Utah, egy kézzel készített térképpel segít elhelyezni az általa megfestett tájak helyét az amerikai kontinensen. A tárlat péntekig, vagyis május 13-áig tekinthető meg a Mátra Honvéd Kaszinó galériájában.


Tovább az archívumra