Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítják az 3-as főutat

Felújítják az 3-as főutat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felújítják a 3-as számú főút Gyöngyöstől Pest megye határáig tartó szakaszát. A rekonstrukció a komplex útfelújítási program keretein belül hazai forrásból valósul meg. A felújítás várhatóan októberig tart majd.

Aszfaltozás, fakivágás, felújítási munkálatok – jelenleg ez a látvány fogadja azokat az autósokat, akik Gyöngyöstől egészen Pest megyéig utaznak. A Magyar Közút szakemberei a közelmúltban kezdték meg az érintett útszakasz rekonstrukcióját, amely a komplex útfelújítási program keretében valósul meg.

– Jelenleg a munkálatok több helyszínen folynak, tehát a 3-as számú főút érintett szakaszán is. Jelen pillanatban aszfaltozási munkálatok voltak Hatvan és megyehatár között, illetőleg a szőlőskerti pihenőhely és a Gyöngyös nyugati csomópont között is folynak most jelen pillanatban aszfaltozási és marási munkák, illetőleg a teljes szakaszon előkészítő munkák – részletezte Rapcsák Róbert, a Magyar Közút üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

A nagy volumenű felújítási munkák során forgalomkorlátozással kell számolni az erre közlekedőknek, így körültekintőbben kell vezetni ezen a szakaszon.

A felújítás várhatóan ez év októberéig tart majd, akkor fejeződnek be teljes egészében a munkálatok – hangsúlyozta Rapcsák Róbert, üzemeltetési és fenntartási osztályvezető.


Tovább az archívumra