Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kistérségi tanácskozás

Kistérségi tanácskozás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tavalyi költségvetési beszámolót fogadták el a mai kistérségi társulási ülésen a polgármesterek. Maradvánnyal zárt a társulás, az egyik napirend pont ennek további felhasználásáról szólt. A tagok több ötlettel is előálltak, azonban az egyik legfontosabb feladat az gyöngyösi idősotthon tetőszerkezetének felújítása lenne.

Idén is pályáznak a gyöngyösi idősotthon tetőszerkezetének felújítására ezért lenne fontos, hogy erre használják fel önrészként a tavalyi költségvetés maradványának egy részét – mondja Hiesz György a társulás elnöke. A Kistérségi Többcélú Társulás mai ülésén erről is beszéltek a tagok.

Potoczky László, Markaz polgármestere egy korábbi kerékpárút tervezetét aktualizálná. Arra hívta fel a tagok figyelmét, hogy a környéken kevés a lehetőség a biciklisták számára, ezért egy Mátrafüredet Markazzal összekötő út a többi település számára is hasznos lehetne. Dr. Lénárthné Benei Anikó Abasár első embereként pedig azt tanácsolta, hogy a maradványt egyenlő részben osszák el a települések közt. A társulás napirendjei közt szerepelt továbbá az szociális étkezési díjak méltányossági elbírálása is.

A mai napon a hulladékgazdálkodási és az orvosi mikrotársulás is ülésezett, ahol szintén a tavalyi költségvetés zárszámadását fogadták el.


Tovább az archívumra