Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Õrizetben a szülők

Õrizetben a szülők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Õrizetbe vették azt a gyöngyösi házaspárt, akiknek másfél éves gyermekük múlthét csütörtökön csont soványan elhunyt. Az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján felmerült a szülők büntetőjogi felelőssége, ezért őket ma reggel a Heves megyei nyomozók előállították a főkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. Emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Bilincsben vitték el ma reggel azt a gyöngyösi házaspárt, akiknek másfél éves kislányuk egy héttel ezelőtt, május 12-én hunyt el, mindössze 3 kilósan.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a szülők ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

– Az elmúlt héten, csütörtökön történt másfél éves gyermek halálával kapcsolatban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást, melyben megérkezett az elsődleges orvosszakértői vélemény, ennek alapján felmerült az édesanya és édesapa büntetőjogi felelőssége a gyermek halálával kapcsolatban, így őket munkatársaim mai napon a reggeli órákban otthonukból előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket emberülés bűntett megalapozott gyanúja miatt – részletezte Soltész Bálint, a HMRFK sajtószóvivője.

A Heves megyei Kormányhivatal és a Járási Hivatal is vizsgálatokat indított az üggyel kapcsolatban. A területi védőnő korábban többször is megpróbált bejutni a családhoz, de sosem engedték be – mondta dr. Molnár Márta megyei tisztifőorvos.

– A vizsgálatok között a Népegészségügyi Hatóság az egészségügyi ellátásban résztvevő szolgáltatók tevékenységét vizsgálja, így a területi védőnő szakmai munkavégzését, illetve a házi gyermekorvos tevékenységét. Előzetes információink alapján azt mondhatjuk el, hogy a család a védőnői ellátást nem vette igénybe – hangsúlyozta.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Hiesz György polgármestert is, aki jelenleg hivatalos úton külföldön tartózkodik. A polgármesteri hivatal sajtóreferense egy közleményt juttatott el televíziónkhoz a sajnálatos eset kapcsán, melyben azt írják: az ellátórendszerben ilyen elvileg nem fordulhatna elő, ezért meg kell várniuk a vizsgálatok eredményét, hogy kiderüljön, a szakemberek részéről hibázott-e valaki. Ha igen, annak munkajogi következményei is lesznek. Sajnos ez az eset is rávilágít, hogy a gyermekvédelmi rendszer felülvizsgálatra szorul, és törvénymódosításokra van szükség.

További tájékoztatást jövő hét hétfőre ígértek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság