Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Feltárni a hiányosságokat

Feltárni a hiányosságokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Teljes nyíltsággal kell feltárni a rendszer hiányosságait, és ha szükség van rá, akkor legyen törvénymódosítás, szigorítás, és munkajogi következmény – ezt Hiesz György polgármester mondta. A városvezető a vizsgálatok lezárását követően először szólalt meg a 2 héttel ezelőtt elhunyt gyöngyösi kislány ügyében, akire csont soványan találtak rá május 12-én és szüleit előzetes letartóztatásba helyezték.

Gyöngyös város önkormányzata egyetlen egy dologban érintett a tragikusan elhunyt gyöngyösi kislány ügyében, ez a védőnő szerepe. Az egészségügyi dolgozó esetében a vizsgálat semmiféle hiányosságot nem állapított meg, minden esetben pontosan, többször jelezte, hogy baj van – mondta Hiesz György, polgármester.

– Én azt kértem itt a kollégáktól, ha nem is volt benne felelőssége önkormányzati dolgozónak, a jövőben azt tartsák szem előtt, hogy ha bármilyen problémás eset van, azonnal az önkormányzat vezetése felé, jegyzője felé, polgármester, alpolgármesterek felé jelezzenek, és akkor mi azonnal tudunk lépni, akár a járás, akár a kormányhivatal, akár a rendőrség, ügyészség irányába – mondta a polgármester.

A vizsgálatnak teljes őszinteséggel, nyíltsággal, kell feltárnia a rendszer hiányosságait – tette hozzá.

– Ha kell, legyen törvénymódosítás, szigorítás, ha kell, akkor ennek legyenek munkajogi következményei, vagy büntetőjogi felelőssége, ami biztos, hogy meg fog állni elsősorban a szülők részéről. Elfogadhatatlan, ami történt – hangsúlyozta.

Az érintett szakemberekkel együtt most megoldást próbálnak keresni – mondta Hiesz György, aki hozzátette: most nem szabad elhárítani a felelősséget, itt teljes tisztázás kell, hogy tanuljon belőle mindenki, és az a szolgálat, amely valahol hibázott ebben.


Tovább az archívumra