Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Két megemlékezés lesz

Két megemlékezés lesz

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több kérdést is felvet Kévés Tamás alpolgármester meghívó levele a június negyedikén tartandó Trianoni megemlékezésre az MSZP szerint. A párt közölte: lesz városi rendezvény is, ezért nem értik, hogy milyen felhatalmazásból szervez megemlékezést Kévés Tamás, és milyen pénzből fizette a postaköltséget. Az alpolgármester azt mondta: mivel nem kapott választ arra, hogy lesz e városi ünnepség, május 13-án nyilvánossá tette a Huszár szobornál tartandó megemlékezés időpontját.

Két külön rendezvényt is tartanak Gyöngyösön június 4-én, a Trianoni béke aláírásának évfordulóján. A városi rendezvényén kívül egy Kévés Tamás alpolgármester kézjegyével ellátott meghívót is kaptak a képviselők. Az MSZP szerint azonban ez több kérdést is felvet – közölte Dr. Végh Attila, a párt frakcióvezetője a sajtótájékoztatón.

– Milyen felhatalmazás alapján járt el, amikor a város nevében jobbikos rendezvényre küld ki meghívókat, illetőleg az ezzel kapcsolatos költségeket, azt közpénzből, pártpénzből, illetve saját pénzéből fedezi? – fogalmazta meg kérdéseit.

– A levelet természetesen innen küldtem ki a hivatalból, úgy gondolom, hogy alpolgármesteri tisztségemből fakadóan ez nem hiszem, hogy problémát jelent, de hogy ha ez problémát jelent, azt a hatezer forintos költséget, ami ezzel jár, én nagyon szívesen számla ellenében kifizetem az adózott jövedelmemből – reagált Kévés Tamás.

Hozzátette: a megemlékezést nem párttagságából adódóan, hanem mint alpolgármester szervezi, miután Hiesz György polgármestertől érdeklődött egy hónapja, hogy lesz-e városi rendezvény, és akkor kérdésére nem kapott választ. Így ő fontosnak érezte, hogy legyen lehetőségük az embereknek megemlékezni. Hiesz György azonban azt mondta, hogy jelezte Kévés Tamásnak, hogy lesz városi megemlékezés.

– Költségvetésbe beterveztük a trianoni megemlékezésnek a költségeit. Ez azt jelenti, hogy a város szervez egy történészi konferenciát, ahol egyetemi tanár, helyi történelemtanár, és még pesti történészek a politikai paletta minden oldaláról jelen lesznek – közölte.

Hiesz György ezt jelezte az alpolgármesternek. Így június negyedikén 13 órakor a Huszár szobornál, 14 órakor pedig a Mátra Múzeumban lesz megemlékezés.


Tovább az archívumra