Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi matekverseny

Városi matekverseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kétfordulós matematikaversenyen mérhették össze tudásukat Gyöngyös alsó tagozatos általános iskolásai. A szervezők azt mondják, a két évtizedes múltra visszatekintő, főként logikus gondolkodásra építő verseny népszerűsége töretlen a számtant kedvelő gyerekek körében.

Két forduló, több mint két évtizedes múlt, három évfolyam, százhuszonnégy résztvevő. Az idei városi matematika tanulmányi versenyt így lehetne leírni röviden, számokban. Mivel a verseny elsősorban nem az iskolai tananyagra épít, a feladatsorokat összeállító tanároktól kreativitást, a gyerekektől pedig megfelelő felkészülést kíván.

– Igaz, hogy számolni is tudni kell, de nem az órán tudnak a gyerekek erre felkészülni. Ehhez plusz foglalkozásra, szakkörökre van szükség, illetve önszorgalomra is. Inkább logikai feladatokkal készülünk ezekre a versenyekre – mondta Túri Klára, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanára, a verseny szervezője.

Az első helyet a másodikos korosztályban Szelva Zsófia, a harmadikosok között pedig Bobák Bálint szerezte meg. A két nyertesnek saját bevallásuk szerint nem okoztak gondot a feladatok.

A szervezők minden évben ajándékokkal honorálják a gyerekek vállalkozó kedvét. Ezek mennyisége mindig a felajánlások mennyiségétől függ. Idén a támogatóknak köszönhetően nem csak a három évfolyam első három helyezettjét díjazták a szervezők. Több mint 20 gyerek kapott ajándékot.


Tovább az archívumra