Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi matekverseny

Városi matekverseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kétfordulós matematikaversenyen mérhették össze tudásukat Gyöngyös alsó tagozatos általános iskolásai. A szervezők azt mondják, a két évtizedes múltra visszatekintő, főként logikus gondolkodásra építő verseny népszerűsége töretlen a számtant kedvelő gyerekek körében.

Két forduló, több mint két évtizedes múlt, három évfolyam, százhuszonnégy résztvevő. Az idei városi matematika tanulmányi versenyt így lehetne leírni röviden, számokban. Mivel a verseny elsősorban nem az iskolai tananyagra épít, a feladatsorokat összeállító tanároktól kreativitást, a gyerekektől pedig megfelelő felkészülést kíván.

– Igaz, hogy számolni is tudni kell, de nem az órán tudnak a gyerekek erre felkészülni. Ehhez plusz foglalkozásra, szakkörökre van szükség, illetve önszorgalomra is. Inkább logikai feladatokkal készülünk ezekre a versenyekre – mondta Túri Klára, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanára, a verseny szervezője.

Az első helyet a másodikos korosztályban Szelva Zsófia, a harmadikosok között pedig Bobák Bálint szerezte meg. A két nyertesnek saját bevallásuk szerint nem okoztak gondot a feladatok.

A szervezők minden évben ajándékokkal honorálják a gyerekek vállalkozó kedvét. Ezek mennyisége mindig a felajánlások mennyiségétől függ. Idén a támogatóknak köszönhetően nem csak a három évfolyam első három helyezettjét díjazták a szervezők. Több mint 20 gyerek kapott ajándékot.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság