Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyezség az emlékműről

Egyezség az emlékműről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hosszas vita után egyezett meg a képviselő testület arról, hogy újra felállítják Gyöngyösön az országzászló emlékművet. A Fő tér déli része helyett végül a Hanisz térre kerül az országzászló, ám a baloldali frakció által kifogásolt eredeti felirat, a „Hiszek Magyarország feltámadásában” megmarad az emlékművön. Ez tegnapi Fogadóóra című műsorunkban hangzott el.

A több éve tartó egyeztetések után a májusi testületi ülésen is hosszas vita előzte meg az országzászló emlékmű felépítésének részleteit. Fogadóóra című műsorunkban Dr. Tatár László alpolgármester elmondta, a frakcióknak végül sikerült megállapodni a részletekben is.

– A három frakció a költségvetési fejezet alkotásakor is konszenzusra tudott jutni. Itt igazából két kérdés volt. Hogy hova kerüljön elhelyezésre és az eredeti országzászló eredeti felirattal kerüljön, vagy esetleg új felirattal – mondta.

Hiesz György polgármester elmondta, a baloldali frakció azt kifogásolta, hogy az eredeti „Hiszek Magyarország feltámadásában” felirattal építik meg az emlékművet.

– Attól, hogy a baloldalnak más véleménye van, reméljük, hogy ebben nem leszünk megbélyegezve. Mi azt mondtuk, hogy egy emlékműnek inkább a jelent kéne, hogy tükrözze és kevésbé nyúlkáljon vissza a múltba – vélekedett.

Kévés Tamás alpolgármester azt mondja, a Jobbik frakció engedett a helyszín módosításában, de a felirat megváltoztatására szerinte nincs szükség.

– Mi az eredeti feliratot támogattuk. Nem csak azért, mert az eredeti Megyaszay-terv alapján is ugyanezek voltak. Én nem láttam mögötte semmilyen olyan irredenta vagy olyan azonnal visszafoglaljuk az elszakított területeket. Ilyen gondolat föl sem merült bennünk, nem azért. Ez az eredeti – összegezte.

Műsorunkban elhangzott még, hogy felújítanák az Epreskert úti tagóvodát, amihez pályázati támogatást is igénybe venne az önkormányzat, illetve közösségi terek, így például a művelődési központ felújítására is pályázatot nyújtanak be.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság