Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kereslet, kínálat

Kereslet, kínálat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Észak-Magyarországon a munkáltatók 16 százaléka keres munkavállalókat, ezt mutatta ki egy budapesti munkaerő közvetítő cég idei felmérése. Ezzel szemben viszont a térségben 10 százalékos a munkanélküliség. A cég képviselői arra kerestek választ, minek köszönhető ez a számadat, miért van munkanélküliség, ha a munkalehetőség adott a régióban.

Egy budapesti munkaerő közvetítő és tanácsadó cég sajtómegbeszélésen adta közre legutóbbi reprezentatív felmérését, miszerint az Észak- magyarországi régióban van elég munkalehetőség. A felmérésből azonban kiderült az is, ehhez képest nagy a munkanélküliség térségben.

Több száz céget kérdeztek meg a régióban a multiktól a kis és középvállalatokig. A cégek munkaerő kiválasztási stratégiája megváltozott – mondja a szakember. Talán ez lehet az egyik oka annak, hogy a kereslet kínálat nincs összhangban.

A cég több szállítmányozó, távközlési szolgáltató céggel is kapcsolatban van – mondják, és most terjeszkednének a megyében. Több fórumon is megjelennének, terveik között szerepel Gyöngyösön egy állásbörze megrendezése is. Jelenleg több munkakörben is keresnek munkavállalókat, a térségben értékesítőket vadásznak – tudtuk meg a megbeszélésen.


Tovább az archívumra