Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Baleset az erőműben

Baleset az erőműben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Súlyosan megsérült egy kazánfőgépész a Mátrai Erőműben hétfőn. Feltételezhetően anyagfáradás történt, amikor a kifújó gőz megégette a férfit. A helyszínre érkező kollégák elsősegélyben részesítették a főgépészt, majd a bányamentők elszállították, tőlük vették át az Országos Mentőszolgálat munkatársai, akik a miskolci kórházba szállították mentőhelikopterrel. A férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, az Erőműben még tart a baleset okának vizsgálata.

Súlyos baleset történt a Mátrai Erőmű IV. számú kazánjában hétfőn késő délután. Az egyik kazánfőgépész valószínűleg anyagfáradás miatt égési sérüléseket szenvedett.

– A kazán főgépésze szokványos ellenőrzési tevékenységet végzett, amikor a közelében a kazánnak az egyik csöve egyelőre ismeretlen okból széthasadt, és a kiáramló gőz leforrázta, megégette a kollégánkat – mondta el Giczey András igazgató.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

– A baleset után a saját elsősegélynyújtóink azonnal elsősegélyben részesítették,és a bányamentő szolgálatunk szállította el, majd átadta az országos mentőszolgálatnak, és mentőhelikopterrel szállították be a miskolci megyei kórházba, az ottani speciális osztályra – részletezte az igazgató.

Giczey Andrástól megtudtuk: súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett az erőmű munkatársa. A baleset pontos okát még vizsgálják.


Tovább az archívumra