Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Múzeumi tervek

Múzeumi tervek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátra Múzeumba látogatottak a gyöngyösi képviselő-testület tagjai annak érdekében, hogy jobban megismerjék az intézményben folyó munkát. Az intézmény projektvezetője a 2016-2021-es év közötti időszak stratégiáját mutatta be.

Egymást váltják a csoportok a Mátra Múzeumban. Nyáron évek óta több turnusban táborozó gyerekek töltik meg az épületet. A múzeumot csak 2015-ben 50 ezren látogatták meg, de a vezetőség célja a további fejlődés.

– Szerintem elégedettek lehetünk, de azt gondolom, van még hova fejlődni. Szeretnénk, hogyha egy picit emelkedne a látogatószámunk, mert van mit megnézni ebben a múzeumban és egy csomó olyan új dologgal várjuk 2016-ban őket, ami reméljük, hogy becsábítja majd a látogatóinkat – mondta Bajzáth Judit megbízott projektvezető.

Az intézménybe tegnap a gyöngyösi képviselő-testület tagjai is ellátogatottak, hogy megismerkedjenek a múzeum működésével, tevékenységével és a következő 5 évre szóló terveivel.

– Van egy nagyon szép anyaga a múzeumnak, a Wiltner házban a Petőfi úton, méltatlan körülmények között, erre kéne közösen pályázni és számtalan olyan csatlakozási pont van, amit jó, hogyha a képviselő ismer döntéshozatalnál, amikor a támogatásokról van szó, hogy igen, vagy nem gombot nyom – emlékeztetett Hiesz György polgármester.

A múzeum állandó kiállításainak egy része már idén megújul és ideiglenes kiállítások is érkeznek az intézménybe. A vezetőségnek pedig már 2017-re és 2018-ra is vannak tervei.

– Most adtunk be épp egy pályázatot a Nemzeti Kulturális Alaphoz, ami 2017-ben a városi tűzvészre emlékezik, egy olyan időszaki kiállítást mutatunk be, ami a múzeum gyűjteményi anyagára épül, olyan fotónegatívok nagyításait láthatja majd a közönség épp a tűzvész idejéből, illetve valamivel előtte és utána, tehát a városkép fejlődését szeretnénk bemutatni ebben az időszakban, amit még soha nem láttak maguk a gyöngyösiek sem – ismertette Bajzáth Judit.

A múzeum vezetőségének célja, hogy megmaradjon a város és az intézmény jó kapcsolata, amit közös kulturális programok szervezésével szeretnének még szorosabbra fűzni.


Tovább az archívumra