Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felelős állattartás

Felelős állattartás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A felelősségteljes állattartásra nevelő előadáson vehettek részt az abasári óvoda nagycsoportosai. A gyerekek amellett, hogy sok hasznos információval gazdagodtak, kutya és ló simogatásra, valamint etetésre is lehetőséget kaptak.

Milyen a felelős állattartás? Mikor szabad megsimogatni egy kutyust? Hogyan kell megközelíteni egy lovat? Ezeket mind megtanulhatták az abasári óvodások azon az interaktív előadáson, amit Csuka Judit, terápiás kutyafelvezető tartott nekik.

– Volt amivel tisztában voltak, de nagyon sok olyan dolgot láttam a szemükben, ami újdonságként hatott szerintem. Például az állatok testbeszéde, az, hogy hogyan közelítjük meg az állatokat, ez szerintem újdonságként hatott nekik – mondta Csuka Judit terápiás kutyafelvezető.

A gyerekeket érdekelte az előadás és sok új, hasznos dolgot tanultak a kutyatartásról.

A kicsik Remény történetével is megismerkedtek. A mentett póniló nagyon élvezte a figyelmet és örömmel fogadta a sok falatot. A cél persze itt is a játékos nevelés volt.

Ezek a foglalkozások olyan gyerekeknek is segíthetnek, akik például egy korábbi rossz tapasztalat miatt félnek a kutyáktól vagy a lovaktól.

A visszajelzések alapján nem csak a gyerekek, hanem az óvónők is élvezték az interaktív foglalkozást. Így jó esély van rá, hogy hagyománnyá válnak ezek a felelős állattartásra nevelő foglalkozások.


Tovább az archívumra