Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mikszáth útján

Mikszáth útján

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mikszáth Kálmán útját járták végig az Egressy Béni Általános Iskola hetedik osztályos diákjai a Határtalanul pályázat keretében Szlovákiában. Az iskola ma témanapot szervezett, hogy az utazást azokhoz is közelebb hozzák, akik nem vettek részt rajta. A diákok ezáltal többet megtudhattak például a szlovák ételekről, Mikszáth Kálmán életrajzáról és a nevezetes épületekről. A hetedikesek összesen négy napot töltöttek az országban.

A nagy palóc nyomában a felvidéken – ezt a címet kapta az Egressy Béni Általános Iskola hetedikeseinek szóló kirándulás, amelyet idén is a Határtalanul pályázat keretében valósítottak meg. A hagyományokhoz hűen ma témanapot tartottak az iskolatársak számára az utazásról. A diákok egyik legnevesebb magyar írónk útját járhatták be Szlovákiában.

– A hetedik osztályos irodalom tananyagban fontos szerepet kap Mikszáth Kálmán, és úgy gondoltuk, hogy utánajárunk az ő élettörténetének, a művei helyszíneinek, ez volt igazából az, ami megadta az útvonalunkat – mondta Kovácsné Kovács Viktória, az iskola tanára.

Körbejárták az író szülőfaluját, Szklabonyát, jártak Nagykürtösön, a Kékkői várban, és Besztercebányán is. Harmincnégy diák utazhatott a pályázatnak köszönhetően, az utazásról stábunknak is szívesen meséltek.

A mai témanap célja, hogy azok is megismerhessék a bejárt helyszíneket, akik idén nem utaztak. Bemutatták a diákoknak a hagyományos szlovák ételeket, láthattak fényképeket az utazásról, és játékos vetélkedőkön pontokat is gyűjthettek az iskolások.

A hetedikesek négy napot töltöttek Szlovákiában.


Tovább az archívumra