Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Biblia évének nyilvánították ki a 2008-as esztendőt

A Biblia évének nyilvánították ki a 2008-as esztendőt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ennek tiszteletére a Gyöngyösi Barátok templomának plébánosa egy Interneten is elérhető vetélkedőt rendeznek, ami 12 héten keresztül tart majd.

A Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a katolikus, a református és az evangélikus egyház a 2008. esztendőt a Biblia évének nyilvánította.

Ennek célja, hogy az egyháztól elidegenedett és sokféle szempont által vezérelt közéletben megszólaltassák a kereszténység alapüzenetét. A Barátok Templomának plébánosa Kárpáti Kázmér egy országos vetélkedőt szervez, amire az Interneten lehet jelentkezni, a feladatlap kitöltésével.

Itt Nem csak a lexikális tudása fontos az embereknek, hanem bele kell vinni egy kis játékosságot, hiszen a feladatok között, kutató munka is található. A verseny alatt minden segítség megengedett.

Ami külön örömet jelent az egyház számára az, hogy határon túlról is jelentkeztek erre a versenyre. 12 héten keresztül szombatról vasárnapra kerülnek fel az új feladatlapok és az előzőnek a megoldásai. Az első hét még nem ért véget, és a szervezők szeretettel fogadnak minden jelentkezőt a vetélkedőre.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-02-22 )

Tovább az archívumra