Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Február 19-21-éig 3 napon keresztül tart razziát a rendőrség, a város, és vonzáskörzetében

Február 19-21-éig 3 napon keresztül tart razziát a rendőrség, a város, és vonzáskörzetében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hatóság az uniós előírásoknak megfelelően ellenőrzi a gépjárművezetőket. A biztonsági öv használata alól egyedül a taxisofőrök mentesülnek, ám ők is csak akkor ha szolgálatban vannak.

Biztonsági öv, gyerek ülés, gyorshajtás, bukósisak- ezeket is ellenőrzi a hatóság a Csütörtökig tartó fokozott közúti razzia során, melyet egy európai közlekedésbiztonsági akció keretében hajtanak végre a rendőrök.

Hazánkban a közlekedők mintegy 48%-a használja utazás közben a biztonsági övet. Ennek oka, hogy sokan nem tudják, a biztonsági öv használata felére csökkentené a súlyos sérülések számát.

A büntetést a helyszínelő rendőr szabja ki. Ez lehet szóbeli figyelmeztetés is, ám fel is jelenthetik a szabálysértőket. Fontos tudni, hogy helyszíni bírság esetében egy csekket kapnak a vezetők, amit a postán kell befizetniük. A rendőr nem fogadhat el pénzt. Az akció után sem csökken majd lényegesen a közúti ellenőrzések gyakorisága, hiszen ezeket a szabályokat minden gépjárművezetőnek kötelessége betartani.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-02-22 )

Tovább az archívumra