Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városunkban a bölcsődék 120 százalékos kihasználtsággal működnek és még így sem tudnak minden jelentkezőt fogadni

Városunkban a bölcsődék 120 százalékos kihasználtsággal működnek és még így sem tudnak minden jelentkezőt fogadni

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A januártól beindult családi napközi ugyan segítséget jelent, de nem tölti be a bölcsődék szerepét.

Városunkban 3 gyermek intézmény működik. Összesen 120 férőhely van, jelenleg azonban 143 gyermeket fogadnak. A Jeruzsálem úti bölcsődében is teljes gyermeklétszámmal dolgoznak gondozónők.

Mindenhol túljelentkezés van és szigorú feltételi szabályokhoz kötik a beiratkozást.

Pásztor Ferenc igazgató elmondta a bölcsődei ellátásért nem, de élelmezési térítési díjat kell fizetni. Naponta 316 Forintot. Természetesen a szociális alapon járó kedvezményeket itt is igénybe vehetik az erre rászorultak. Az hogy milyen alapon és ki kerülhet be hamarabb a bölcsödébe azt nehéz eldönteni. Annyi biztos, hogy jó előre jelezniük kell a szülőknek, ha gyermeküket bölcsődébe szeretnék beadni, és a hátrányos helyzet is előnyt jelenthet.

A szakemberek is tisztában vannak azzal, hogy valamilyen megoldást kell találniuk erre a problémára. Ezért is hozták létre a családi napközit.

A napközis gondozónők csecsemő és kisgyermekgondozói végzettséggel egy 40 órás tanfolyammal rendelkeznek Az ellátások is különböznek, még a bölcsődékben helyben főznek, addig a napköziben vásárolt élelmezés működik.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-02-22 )

Tovább az archívumra