Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vers- és mesemondó versenyt rendezett közösen a Mátra Honvéd Kaszinó és a Vak Bottyán János Kuruc Hagyományőrző Egyesület

Vers- és mesemondó versenyt rendezett közösen a Mátra Honvéd Kaszinó és a Vak Bottyán János Kuruc Hagyományőrző Egyesület

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátyás királlyá választásának 550. évfordulója és Vak Bottyán János halálának közelgő 300. évfordulója kapcsán meghirdetett eseményre helyi és Gyöngyös környéki általános- és középiskolások egyaránt jelentkeztek – több mint 20-an.

2008 a reneszánsz éve. Mátyás király, mint a korszak kiemelkedő alakja tiszteletére szervezték a versenyt.

 

 

A diákok felkészülésükhöz az internetet is igénybe vették

 

 

És ez így is történt. Bár a felhívás kuruc versekre is vonatkozott, mégis, az igazságos királyról szóló történetek voltak a legnépszerűbbek. A zsűri is komolyan vette a feladatát. A biztos szövegtudás csak az egyike volt a minősítés szempontjainak.

 

 

Annak pedig nem voltak híján a versenyzők. Jó lehetőséget adott erre Benedek Elek: Mátyás király és a huszár című meséje is.

 

 

A rendezvény célja, hogy a tehetséges gyerekek fellépési lehetőséghez jussanak, megvalósult. Az már a következő lépés, hogy a megtanult művön keresztül esetleg a történelmi korral is barátkozzanak.

 

 

Endrész Beáta


Az Aktuális napi hírei (2008-05-02 )

Tovább az archívumra