Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 15 éves a gyöngyösi Kolping Katolikus Szakképző Intézet, ahol főként hátrányos helyzetű diákokat képeznek

15 éves a gyöngyösi Kolping Katolikus Szakképző Intézet, ahol főként hátrányos helyzetű diákokat képeznek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A négy szakma elsajátításában a keresztény szellemiség segíti őket, s mára a kezdeti 15 fő helyett több, mint 100 tanuló jár ide.

 

 

A világ 50 országában félmillió ember tartozik a katolikus Kolping-közösséghez. A világszervezet oktatási tevékenységét tekintve Szekszárd, Esztergom és Pétfürdő mellett a magyarországi Kolping-szakképzés negyedik alappillére a gyöngyösi intézmény, mely a Török Ignác utcai épületben 1993 óta működik.

 

 

A diákok elsajátíthatják a bolti eladó, a házvezetőnő, a női ruha-készítő és a számítógépkezelő szakmákat, s emellett igen fejlett a közösségi élet is: az itt tanulók minden évben többször meglátogatják a külföldi Kolping-iskolákat, segítendő a személyes tapasztalatcserét.

 

 

Bár 15 éve még mindössze 15 diák járt ide, 2008-ra már több, mint 100 tanulóval büszkélkedhet az iskola. A jubileum alkalmából a megjelentek felidézték mind a külföldi útiélményeket, mind a gyöngyösi intézmény másfél évtizedes eddigi történetét.

 

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-05-02 )

Tovább az archívumra