Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Három oka is volt Jászárokszállásnak az ünneplésre az idei majáliskor, hiszen a munkán kívül most ünnepelték várossá avatásuk 17. és az uniós csatlakozás 4. évét

Három oka is volt Jászárokszállásnak az ünneplésre az idei majáliskor, hiszen a munkán kívül most ünnepelték várossá avatásuk 17. és az uniós csatlakozás 4. évét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendezvényen átadták a díszpolgári kitüntetéseket is.

Május elseje a munka ünnepe Jászárokszálláson is, hiszen „a jászok nagyon sokat tettek Magyarországért”, hangzott el az ünnepi köszöntő beszédben. Ez a nap a város életében egy összetett ünnep, hiszen ekkor ünneplik a várossá avatást valamint az uniós csatlakozást is.

Ezen a napon adták át a díszpolgári címeket is. Idén a cukorbetegeken kívül a magyar vöröskereszt helyi titkára, Márkus Andrásné valamint Tősér Béla egykori tanár is átvehette az elismerő oklevelet, aki szerint a „büszkeség büszkeséget szül”.

A városi ünnepség előtt felavatták azt a képek, amit a város díszpolgárává avatott nyugdíjas tanár úr készített el. A kép érdekessége, hogy a városi főtér látható rajta az alkotó szemszögéből, a mai állapotában. Ennek a festmények az elődje pedig, a húszas harmincas évekbeli főteret ábrázolja, amit szintén Tősér Béla készített el. Mindkét kép megtekinthető a városi Művelődési házban.

 

 

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-05-02 )

Tovább az archívumra