Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az erdész iskolák tanulói számára kiírt, Norvégiában megrendezett Európa-bajnokságon hazánkat a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskola képviselte

Az erdész iskolák tanulói számára kiírt, Norvégiában megrendezett Európa-bajnokságon hazánkat a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskola képviselte

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A versenyszámok az erdészeti, valamint a motorfűrész-kezelési ismereteket tették próbára. A legnagyobb meglepetést a négy fős füredi csapat női tagja okozta: Bartók Csilla a hölgyek között Európa-bajnok lett.Vigyázz, kész, rajt! Így kell láncot cserélni annak az erdésztanulónak, aki eséllyel szeretne indulni az Európa-bajnokságon. A további versenyszámok a kombinált- és lánckímélő darabolás, valamint a döntés és a gallyazás.
Az erdésztanulók hetedik Európa-bajnokságán motorfűrész-ügyességi számokban és erdészeti ismeretekben mérték össze tudásukat a résztvevők. Idén 13 ország 52 tanulója indult a versenyen. A mátrafüredi csapat a középmezőnyben végzett, egyikük pedig elnyerte a női Európa-bajnoki címet.  Csilla tekintélye iskolatársai előtt jelentősen megnőtt.
A bajnokságon már ötödik alkalommal vett részt a mátrafüredi iskola. Az eredmények alapján valószínű, hogy a következőn is ott lesznek.
Endrész Beáta


Az Aktuális napi hírei (2008-06-02 )

Tovább az archívumra