Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mint arról korábban hírt adtunk, a kórházvédők szerint eddig 914 dolgozó jelezte: nem kívánja aláírni új munkaszerződését a megyei kórházban az új üzemeltetővel, a HospInvesttel

Mint arról korábban hírt adtunk, a kórházvédők szerint eddig 914 dolgozó jelezte: nem kívánja aláírni új munkaszerződését a megyei kórházban az új üzemeltetővel, a HospInvesttel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megyei közgyűlés két frakciójának vezetője eltérően kommentálja az Egerben történteket.Tegnap ismét a sajtó nyilvánossághoz fordult a megyei közgyűlés jobboldali frakciója, úgy vélik: ha valóban 914 dolgozó mond nemet a HospInvestnek Egerben, kétségessé válik a megyei kórház továbbműködése és súlyponti léte is.

 

 

A jobboldal a kórház lehetőségeinek felülvizsgálatát, a kórházszerződés felbontását és Sós Tamás MSZP-s megyei közgyűlési elnök lemondását követeli. Szerintük a cég alvállalkozót kívánt bevonni a kórház működtetésébe, így szerződést szegett. Rendkívüli közgyűlést kezdeményeztek.

 

 

A szocialista oldalon Sós Tamás nyílt levélben kérte a dolgozókat döntésük megfontolására, a HospInvestet pedig arra, hogy ne vonjon be alvállalkozót a működtetésbe. Hiesz György azt tanácsolja a dolgozóknak: tárgyaljanak keményen új munkáltatójukkal, hogy egy számukra is előnyös szerződéssel vegye át őket a HospInvest.

 

 

A frakcióvezető úgy véli, végső esetben akár Gyöngyösre is kerülhet a megyei kórház súlyponti funkciója. Közben Érsek Zsolt hatvani polgármester is megismételte januári elképzelését arról, hogy néhány ellátási területen a hatvani önkormányzat is megigényli a megyei kórház súlyponti szerepét – a kórházvédők pedig hétfőn esküt tesznek a kórház védelmében.

 

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-06-02 )

Tovább az archívumra