Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közeledik a vakáció, a diákok egy része már a nyári pénzkereseti lehetőségeken gondolkodik

Közeledik a vakáció, a diákok egy része már a nyári pénzkereseti lehetőségeken gondolkodik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az előzetes tájékozódás mindenki számára hasznos lehet, így elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések. A jogszerű munkaszerződés elejét veheti a késedelmes vagy alulfizetésnek, de más problémákat is kikerülhet így az előrelátó közép- vagy főiskolás tanuló.Még néhány nap és kiürülnek az iskolák folyosói. A nyári szünet sok tanuló számára munkával telik. Az iskolaszövetkezetek egész évben foglalkoztatnak diákokat, de vakáció idején a legnagyobb a kereslet. A fiatalokkal kötött megállapodás alapja a Munka Törvénykönyve. Amint kész a munkaszerződés, a diák bére is biztonságban van.
Az intézmények gyakran alkalmaznak diákokat alkalmi munkára.
A tanulókat elsősorban könnyű fizikai munkára toborozzák a cégek. A legújabb gyakorlat szerint a vállalatok saját dolgozóik családjából keresnek munkavállaló diákokat.
Van, aki már el is küldte a jelentkezési lapját.
A vállalatoknak még most is lehetőségük van jelezni, ha szükségük volna a diákok segítségére. A könnyen mozgósítható fiatalok várják a munka-ajánlatokat.
Endrész Beáta


Az Aktuális napi hírei (2008-06-02 )

Tovább az archívumra