Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mint ismeretes, két hete helyi népszavazást kezdeményezett az Apollo Tyres gumigyár megépítése ellen a gyöngyösi Polgári Frakció

Mint ismeretes, két hete helyi népszavazást kezdeményezett az Apollo Tyres gumigyár megépítése ellen a gyöngyösi Polgári Frakció

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Dr. Kozma Katalin jegyző a jogilag ezután rendelkezésére álló 14 nap alatt tartalmi és formai szempontból is megvizsgálta a kérdésfeltevést, majd úgy döntött: nem hitelesíti az aláírásgyűjtő ívet.

– Egyetért-e Ön azzal, hogy ne épüljön meg az indiai Apollo Tyres cég gumigyára Gyöngyösön? – így szólt a Fidesz által két hete hitelesítésre benyújtott, népszavazásra bocsátandó kérdés. Dr. Kozma Katalin ma elutasította a párt voksolási kérelmét.

 

 

– Formai szempontból jó, ám tartalmi okokból elutasítandó a kérdésfeltevés – mondta a jegyző. – Azért nem lehet e kérdésben helyi népszavazást tartani, mert nem a képviselőtestület hatásköre, hogy épüljön, vagy ne épüljön gumigyár. Nem egyértelmű az sem, hogy a döntés érinti-e a város költségvetését. A cég jó hírét is csorbíthatja, ha a vállalkozás szabadságának korlátozását szorgalmazza a kezdeményezés – fejtette ki Dr. Kozma Katalin.

 

 

Tuzáné Dr. Takács Zsuzsanna, a kezdeményezést benyújtó Polgári Frakció képviselője a hír hallatán azt mondta: ma kapták meg a jegyző levelét az aláírásgyűjtő ív hitelesítésének megtagadásáról, s egyelőre tanulmányozzák a döntést. Várhatóan a következő 14 napban alakítják ki jogi álláspontjukat, s vagy fellebbeznek a döntés ellen, vagy új, javított kérdést nyújtanak be.

 

 

Hiesz György polgármester megjegyezte: első körben örül a döntésnek, mert a szocialisták már tartalmilag sem értettek egyet a kérdés feltevésével, szerintük eleve diszkriminatív, hogy egy indiai céget nevesítenek és kizárnának a városba várt befektetők köréből.

 

 

A döntés eredményét közzéteszik, ez ellen 15 nap alatt lehet fellebbezéssel élni a városi bíróságon.

 

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:09
Reklám
19:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság