Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Két új település Heves megye térképén

Két új település Heves megye térképén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Október elsejétől kettővel több, összesen 121 település szerepel Heves megye térképén – tájékoztatta az Aktuálist Dr. Benkár József, a megye főjegyzője. A két új településen, Pálosvörösmarton és Kerekharaszton is megválasztották az első önálló képviselőtestületet.Vasárnap az első helyi önkormányzati választást tartották az önálló Pálosvörösmarton. 552 választópolgár döntése alapján a falu polgármestere Dobróka László lett. Mint ismeretes, a falu korábban Abasártól vált külön egy helyi népszavazást, majd a köztársasági elnök döntését követően.

 

 

Heves megye másik új településén, Kerekharaszton egyetlen jelöltből, Szabó Ádámból választottak polgármestert, és mellé ugyancsak hétfős képviselőtestületet. Itt 782 választópolgár közül 323-an éltek szavazójogukkal. Kerekharaszt esetében nemrég felerősödtek azok a hangok, amelyek a Hatvannal történő újraegyesítést szorgalmazzák. A leválási folyamat sem visszafordíthatatlan, bár ugyanúgy több évnyi egyeztetéssel jár a hivatalos út. –erősítette meg a megyei főjegyző.

 

 

A visszacsatlakozási szándékról azonban hivatalos megkeresés még nem érkezett a megyei főjegyzőhöz – tette hozzá Dr. Benkár József.

 

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra