Gyöngyös testvérvárosa, az osztrák Zeltweg várossá avatásának 40. évfordulóját ünnepli. Ez alkalomból városi ünn" /> Gyöngyös testvérvárosa, az osztrák Zeltweg várossá avatásának 40. évfordulóját ünnepli. Ez alkalomból városi ünn" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösi vendégek a 40 éves Zeltwegben

Gyöngyösi vendégek a 40 éves Zeltwegben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös testvérvárosa, az osztrák Zeltweg várossá avatásának 40. évfordulóját ünnepli. Ez alkalomból városi ünnepséget rendeztek, amelyen Gyöngyös Önkormányzata is képviseltette magát.Gyöngyös testvérvárosi kapcsolatai a 90-es években kezdődtek, Ringsted városával. Zeltweggel 93 óta tart az együttműködés. A két város azóta is igyekszik egymás fontosabb ünnepségein részt venni. Zeltweg várossá avatásának 40. évfordulóját a gyöngyösi önkormányzat is képviseltette magát. Igyekeztünk hazai specialitásokkal bemutatkozni, így például a Nagy Zoltán, Királyi Főszakács által készített igazi hungarikumnak számító gulyáslevessel – mondta el híradónk kérdésre Barabásné Czövek Ágnes, alpolgármester.
 
A gulyás mellett a hazai pálinkának, és a Vidróczki Néptáncegyüttesnek is nagy sikere volt. Barabásné Czövek Ágnes elmondta: bízik abban, hogy Gyöngyöst jó emlékkel őrzi meg osztrák testvérvárosunk. A testvérvárosi kapcsolat az uniós csatlakozás előtt elsősorban a nyugathoz tartozás vágyát jelképezte.
Kurt Leitner polgármester elmondta: megtisztelő volt számukra, hogy az osztrák tartományi kormányzó mellett Gyöngyös is jelen volt az ünnepségen. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Gyöngyös a partnervárosunk. Örömünkre szolgál, hogy a magyar testvérvárosunk osztozik a mi ünnepünkben, és ilyen színvonalas kulturális műsorral képviseltette magát Zeltwegben.” – nyilatkozta az Aktuálisnak Kurt Leitner. Zeltweg polgármestere hozzátette: reméli, hogy hamarosan nekik is lehetőségük nyílik Gyöngyösre látogatni.
Molnár Kata


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Sydney akvárium - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
A javasasszony unokája - dokumentumfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság