Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevesebb a munkanélküli a megyében

Kevesebb a munkanélküli a megyében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Heves megyében tavaly szeptember óta. Ez részben annak köszönhető, hogy a verseny szférában nőtt a megüresedett álláshelyek száma 2006 első negyedévében. Kedvező tendencia az is, hogy az elmúlt időszakban sok pályakezdőnek sikerült munkába állnia.

Heves megyében 2,9 százalékkal csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az előző év hasonló időszakában mért adatokhoz képest. Szeptember 20-án 14417 volt a nyilvántartott munkanélküliek száma. A munkaerőpiacra jellemző, hogy az Eger – Gyöngyös – Hatvan tengely mentén a megyei átlagnál jóval kedvezőbb a foglalkoztatottság, míg a peremvidékeken az átlagot meghaladó a munkanélküliség – tájékoztatta híradónkat Lukács Ernő Heves Megyei Munkaügyi Központ, foglalkoztatási és elemzési osztályának vezetője.

A kedvező tendencia részben annak köszönhető, hogy a verseny szférában nőtt a megüresedett álláshelyek száma, 2006 első háromnegyedévében összesen 13 ezer szabad álláshelyet jelentettek be a munkaügyi központhoz. Emellett növekedett a közmunka illetve közhasznú foglalkoztatás iránti érdeklődés is. Egyre nehezebben tudnak azonban elhelyezkedni az alacsony iskolai végzettségűek, arányuk a regisztrált álláskeresőkön belül 43 százalék.
Javultak azonban pályakezdők munkába állásának lehetőségei. Ebben szerepe volt a munkatapasztalat szerzési támogatásnak, illetve a Start Programnak is – tette hozzá az osztályvezető.

Tarjányi Andrea


Tovább az archívumra