Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nincs még elnöke a Heves Megyei Közgyűlésnek

Nincs még elnöke a Heves Megyei Közgyűlésnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Patthelyzet alakult ki a vasárnapi önkormányzati választás után a Heves Megyei Közgyűlésben. 20 fideszes és ugyanannyi szocialista képviselő kapott mandátumot. A felek folyamatosan tárgyalnak, ám egyelőre mindkét párt ragaszkodik ahhoz, hogy ők adják a közgyűlés elnökét. Ha nem tudnak megegyezni, elképzelhető, hogy új választást írnak ki.

20 fideszes és 20 szocialista képviselő – ez a mérlege az önkormányzati választásnak Heves megyében. A mérleg nyelve nem billen se jobbra, se balra, ezért patthelyzet alakult ki a Heves Megyei Közgyűlésben. A felek vasárnap óta folyamatosan tárgyalnak. Herman István a Fidesz közgyűlési elnökjelöltje híradónk kérdésére elmondta, bár pártjának is húsz mandátuma van, a leadott szavazatok tekintetében úgy érzik, nekik van erkölcsi támogatottságuk. Herman László hozzátette, pártja álláspontja szerint az MSZP-nek nincs erkölcsi alapja ahhoz, hogy igényeljék a megye irányítását, mivel a helyi szocialista országgyűlési képviselők a megyerendszer felszámolása mellett voksoltak a parlamentben.

 

Hiesz György, aki a megyei közgyűlés szocialista tagja, kedden televíziónkban úgy nyilatkozott, reméli, hogy mindkét párt felül tud emelkedni az országos eseményeken, és meg tudnak majd egyezni. Kiemelte azt is, hogy a közgyűlés elnökét a szocialisták szeretnék adni, illetve egy kisebb, kevesebb bizottsággal működő testületet is javasolnak. Ha a felek nem tudnak megegyezni az elnök személyéről, új választást is kiírhatnak. Az üggyel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni Sós Tamást a jelenleg még hivatalban lévő szocialista elnököt, ám híradónk kezdetéig nem tudtuk elérni.


Tovább az archívumra