Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös Város Bírósága szerint mégis el kell indítani az Apollo gumigyár ügyében a Fidesz által kezdeményezett helyi népszavazás folyamatát

Gyöngyös Város Bírósága szerint mégis el kell indítani az Apollo gumigyár ügyében a Fidesz által kezdeményezett helyi népszavazás folyamatát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jobboldali párt azt mondja: immár a befektető felelőssége, hogy egy elutasító eredmény esetén is vállalja-e az építés kockázatát. Az MSZP attól fél, hogy a befektető a hír hallatán továbbáll.Ma hitelesítik a Fidesz gumigyárral kapcsolatos népszavazási íveit, s mint Dr. Balogh Pál gyöngyösi aljegyző elmondta, a párt aktivistáinak 6672 aláírást kell összegyűjtenie a következő egy hónapban. H ez megtörténik, újabb 30 napon belül kell kitűzni a voksolás dátumát – várhatóan már ősszel. A Fidesznél úgy vélik, sikeres lesz az akció.

 

 

Remélték, hogy nem lesz népszavazás, de az MSZP tiszteletben tartja a bíróság döntését – reagált a polgármester. Pedig ez nem környezetvédelmi, hanem politikai vita, a cég a hír hallatán valószínűleg nem kockáztat, hanem lehet, hogy távozik – vélte Hiesz György.

 

 

Kérdéses, hogy ha az elutasítások lesznek többen, és a cég minden érvényes engedéllyel rendelkezni fog, mi történik jogilag az addig megkötött szerződésekkel, például az Ipari Park és az Apollo Tyres között. Ha ezeket fel kell bontani, százmilliókat is bukhat a város – vetette fel a polgármester. Az indiaiak nem kívánták kommentálni a hírt.

 

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-07-25 )

Tovább az archívumra