Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A gyöngyösi szocialisták még bíznak a csodában

A gyöngyösi szocialisták még bíznak a csodában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város vezetői tovább lobbiznak azért, hogy az Apollo Tyres „meggondolja magát”, és mégis a városba települjön – tudatta mai sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester. – Csoda, ha visszajönnének, de a háttérben folyik a cég meggyőzése – fogalmazott Hiesz György. A térség polgármesterei levélben fordultak az Apollo Tyres alelnökéhez, amiben azt írták: a környék várja a befektetőt. Ugyanígy tett a térség három szocialista országgyűlési képviselője is, ők rávilágítottak: valójában nincs jelentős civil ellenállás a vállalat ellen – tudatta a városvezető. A város fő indoka, hogy az india befektetést még mindig a Mátraalján a leggyorsabb megvalósítani, mert itt már előrehaladott állapotban jár az engedélyeztetés folyamata.

 

 

A polgármester kifejtette: véleménye szerint a Fideszben felsőbb utasításra döntöttek a beruházás megtorpedózásáról, hiszen az indai illetékesek többször egyeztettek Dr. Tatár Lászlóval, a Polgári Frakció vezetőjével. Szerinte ideig-óráig közel volt a megbékélés, ám egy gyors „hátraarcot” követően az ellenzéki pártnál„központi jóváhagyással” újraindultak az Apollo elleni támadások.

 

 

A sajtótájékoztatón a szocialisták arról is beszámoltak, hogy a Szonda Ipsos egy hete befejeződött, ötszáz fő megkérdezésén alapuló közvéleménykutatása szerint a gyöngyösiek kétharmada várja a gyár felépülését, 83 százalékuk szerint javítana a munkanélküliek helyzetén a cég letelepülése.

 

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-08-27 )

Tovább az archívumra