Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megérkezett Gyöngyösre az Észak-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal véleménye az augusztus 28-ai ülés kapcsán

Megérkezett Gyöngyösre az Észak-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal véleménye az augusztus 28-ai ülés kapcsán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Polgári Összefogás Frakció azután tett bejelentést a hivatalnál, hogy a szóban forgó ülésen visszahívták a polgári oldal delegáltjait minden városi bizottsági elnöki és felügyelőbizottsági posztról.

Hangfelvétel és jegyzőkönyv alapján hozta meg döntését a hivatal: szerintük jogszabálysértően járt el az önkormányzat.

– Az állandó bizottságok tagjainak nevét a Szervezési és Működési Szabályzat melléklete tartalmazza. A jogalkotásról szóló törvény szerint a jogszabály melléklete maga is jogszabály. Jogszabályt módosítani pedig csak jogszabállyal lehet. Az önkormányzat határozata nem jogszabály, így önkormányzati határozattal önkormányzati rendelet melléklete sem módosítható – írta Dr. Balás István hivatalvezető. A fentiek alapján a közigazgatási hivatal kezdeményezi az ülés – a kizárásról szóló – hét pontjának visszavonását. Az önkormányzat szeptember 30-ig – azaz máig – adhat választ a hivatalnak az általa megtett intézkedésről, vagy eltérő véleményéről.

Jogellenes volt már az is, ahogy összehívták az ülést – fogalmazott Dr. Tatár László, a Polgári Összefogás Frakció vezetője. Szerintük a közigazgatási hivatal levele arról szól, hogy az önkormányzat akkori ülésének összes határozata törvénysértő. A Fidesz szerint vagy visszavonja az önkormányzat az augusztus végi határozatokat, vagy a közigazgatási hatóság fog – hivatalból – a bírósághoz fordulni.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-09-30 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Költöző madarak - dokumentumfilm
15:21
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Madeira
15:45
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Legenda - dokumentumfilm
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság