Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megérkezett Gyöngyösre az Észak-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal véleménye az augusztus 28-ai ülés kapcsán

Megérkezett Gyöngyösre az Észak-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal véleménye az augusztus 28-ai ülés kapcsán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Polgári Összefogás Frakció azután tett bejelentést a hivatalnál, hogy a szóban forgó ülésen visszahívták a polgári oldal delegáltjait minden városi bizottsági elnöki és felügyelőbizottsági posztról.

Hangfelvétel és jegyzőkönyv alapján hozta meg döntését a hivatal: szerintük jogszabálysértően járt el az önkormányzat.

– Az állandó bizottságok tagjainak nevét a Szervezési és Működési Szabályzat melléklete tartalmazza. A jogalkotásról szóló törvény szerint a jogszabály melléklete maga is jogszabály. Jogszabályt módosítani pedig csak jogszabállyal lehet. Az önkormányzat határozata nem jogszabály, így önkormányzati határozattal önkormányzati rendelet melléklete sem módosítható – írta Dr. Balás István hivatalvezető. A fentiek alapján a közigazgatási hivatal kezdeményezi az ülés – a kizárásról szóló – hét pontjának visszavonását. Az önkormányzat szeptember 30-ig – azaz máig – adhat választ a hivatalnak az általa megtett intézkedésről, vagy eltérő véleményéről.

Jogellenes volt már az is, ahogy összehívták az ülést – fogalmazott Dr. Tatár László, a Polgári Összefogás Frakció vezetője. Szerintük a közigazgatási hivatal levele arról szól, hogy az önkormányzat akkori ülésének összes határozata törvénysértő. A Fidesz szerint vagy visszavonja az önkormányzat az augusztus végi határozatokat, vagy a közigazgatási hatóság fog – hivatalból – a bírósághoz fordulni.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-09-30 )

Tovább az archívumra