Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Gyöngyösi Szüreti Napok legjobb felvonuló közösségeit az idén is díjazták

A Gyöngyösi Szüreti Napok legjobb felvonuló közösségeit az idén is díjazták

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Vándor díjat és az elismeréseket ünnepélyes keretek között adták át a Városháza dísztermében.
A Gyöngyös város Önkormányzata által, 2001-ben alapított Vándor díjat a szakmai zsűri ebben az évben is Nagyréde közösségének ítélte oda.

A 186 fős felvonuló csoport első embere, Balázs József bevallotta, ők reménykedtek az újabb győzelemben. A településen nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományőrzésre, és minden lehetőséget megragad a település apraja-nagyja, hogy népviseletbe öltözve szerepelhessenek különböző rendezvényeken. -nyilatkozta televíziónknak Balázs József polgármester.
A Vándor díjjal 60 ezer Ft pénzjutalom is jár. Külön díjazásban részesült a közönség szavazati alapján a Felsővárosi Általános Iskola csoportja, a Legjobb Kistérségi Közösség Különdíját, Gyöngyösoroszi községnek ítélték oda, a Mátrai Hegyközségi Tanács különdíját a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kapta. A különdíjasok 50 ezer Ft pénzjutalomban is részesültek. A díjátadón Hiesz György polgármester köszönetet mondott a felvonulóknak és a szervezőknek, hogy hozzájárultak a látványos és a jó hangulatú rendezvény sikeréhez.
Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2008-09-30 )

Tovább az archívumra