Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Botrányos körülmények között vette át a HospInvest az egri kórházat, ám a hétvégén a működtető cég arról számolt be: rend van az intézményben

Botrányos körülmények között vette át a HospInvest az egri kórházat, ám a hétvégén a működtető cég arról számolt be: rend van az intézményben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A HospInvest mégis aggódik, álbetegektől és szabotázstól félnek. Az MSZP és a Fidesz továbbra is egymást teszi felelőssé a feszült helyzet miatt.

Hangoskodás, bekiabálások, színházba illő jelentek: a vita, ahogy már sokszor láthattuk. A megyei önkormányzat végül 21-19 arányban mégsem vonta meg a bizalmat a HospInvesttől, így 20 évig a cég működteti a megye kórházát – s immár a megye összes kórházát.

A cég álbetegek megjelenésétől tart: úgy tudni, hogy az egyik orvosi portálon arról leveleznek az orvosok, hogy hamis pácienseket utalnak be a kórházba, akik tesztelik a rendszert. Ezek az „álbetegek\” rögzítik majd a történteket, majd panaszt tesznek az Egészségügyi Felügyeletnél. Dr. Kosztura László, a HospInvest regionális vezetője azt mondta az első hétvégéről: rend volt, bár az átköltöztetések, átszervezések rengeteg energiát igényeltek az ott maradt dolgozóktól. Szerinte most az alkalmazottak és a betegek is nyugodtak.

Máshol viszont továbbra sincs ilyen nyugalom: AZ MSZP és a Fidesz egymást teszi felelőssé a feszült helyzet miatt.

Sós Tamás, a megyei közgyűlés szocialista elnöke szerint megmenekült a kórház és eljött a nyugodt gyógyítás ideje. Kijelentette: a megyei ellenzék buzdítása is közrejátszott abban, hogy sokan megtagadták új munkaszerződésük aláírását, s így munkanélküliek lettek.

A Fidesz szerint a megyei képviselők elmulasztották a kórház, mint költségvetési intézmény megszüntetése előtt a szerződések, az ÁNTSZ engedély, a konszolidált mérleg és üzleti jelentés együttes mérlegelését. A frakció tudatta azt is, hogy az Egészségbiztosítási Felügyeletnél vizsgálatot kezdeményeztek a HospInvest és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között létrejött finanszírozási szerződésről.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-11-03 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Horvátország_Varasd
14:56
Máterka - dokumentumfilm
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Egy út a hegyeken keresztül - dokumentumfilm
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:09
Reklám
19:13
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:25
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:06
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság