Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Botrányos körülmények között vette át a HospInvest az egri kórházat, ám a hétvégén a működtető cég arról számolt be: rend van az intézményben

Botrányos körülmények között vette át a HospInvest az egri kórházat, ám a hétvégén a működtető cég arról számolt be: rend van az intézményben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A HospInvest mégis aggódik, álbetegektől és szabotázstól félnek. Az MSZP és a Fidesz továbbra is egymást teszi felelőssé a feszült helyzet miatt.

Hangoskodás, bekiabálások, színházba illő jelentek: a vita, ahogy már sokszor láthattuk. A megyei önkormányzat végül 21-19 arányban mégsem vonta meg a bizalmat a HospInvesttől, így 20 évig a cég működteti a megye kórházát – s immár a megye összes kórházát.

A cég álbetegek megjelenésétől tart: úgy tudni, hogy az egyik orvosi portálon arról leveleznek az orvosok, hogy hamis pácienseket utalnak be a kórházba, akik tesztelik a rendszert. Ezek az „álbetegek\” rögzítik majd a történteket, majd panaszt tesznek az Egészségügyi Felügyeletnél. Dr. Kosztura László, a HospInvest regionális vezetője azt mondta az első hétvégéről: rend volt, bár az átköltöztetések, átszervezések rengeteg energiát igényeltek az ott maradt dolgozóktól. Szerinte most az alkalmazottak és a betegek is nyugodtak.

Máshol viszont továbbra sincs ilyen nyugalom: AZ MSZP és a Fidesz egymást teszi felelőssé a feszült helyzet miatt.

Sós Tamás, a megyei közgyűlés szocialista elnöke szerint megmenekült a kórház és eljött a nyugodt gyógyítás ideje. Kijelentette: a megyei ellenzék buzdítása is közrejátszott abban, hogy sokan megtagadták új munkaszerződésük aláírását, s így munkanélküliek lettek.

A Fidesz szerint a megyei képviselők elmulasztották a kórház, mint költségvetési intézmény megszüntetése előtt a szerződések, az ÁNTSZ engedély, a konszolidált mérleg és üzleti jelentés együttes mérlegelését. A frakció tudatta azt is, hogy az Egészségbiztosítási Felügyeletnél vizsgálatot kezdeményeztek a HospInvest és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között létrejött finanszírozási szerződésről.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-11-03 )

Tovább az archívumra