Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Projektmunka keretében ismerkedtek a sörárpa-termesztéssel az elmúlt hónapokban a Mátra Szakképző Iskola diákjai

Projektmunka keretében ismerkedtek a sörárpa-termesztéssel az elmúlt hónapokban a Mátra Szakképző Iskola diákjai

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A program egy új oktatási szemlélet, a kompetencia-alapú oktatás megismertetésére tett kísérletet.

A sörárpa termesztésére irányuló projektben a mátrafüredi intézmény mellett egy péceli iskola diákjai vettek részt. A tanulók párhuzamosan dolgoztak, és megismerkedtek a sörárpa-terjesztés valamennyi fázisával a talaj-előkészítéstől a vetésen keresztül a sörgyárig.

A projektet a gödöllői Szent István Egyetem Tanárképző Intézete szervezte, céljuk pedig az volt, hogy a középiskolákban egy, a valós munkaerő-piaci igényeknek jobban megfelelő tanulási módszert honosítsanak meg.

A kompetencia alapú oktatás egyik nagy előnye a hagyományos képzési formákkal szemben, hogy segítségével a tanulókban kialakulnak mindazon készségek, amelyek a majdani munkavégzés hatékonyságát javítják.

Arról, hogy a módszer mennyire tetszett a diákoknak, ők maguk számolhattak be a napokban a Mátra Szakképző Iskolában, és egyúttal a sörárpa-termesztés területén szerzett tudásukról is számot adhattak.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2008-11-20 )

Tovább az archívumra