Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még november 25-ig látható a Mátra Művelődési Központban az a vándorkiállítás, amely a buddhista művészetbe vezeti be a látogatókat

Még november 25-ig látható a Mátra Művelődési Központban az a vándorkiállítás, amely a buddhista művészetbe vezeti be a látogatókat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Tibet kincsi címet viselő kiállításon több mint 100 Buddha szobor és tekercskép szerepel.

Földes Lászlótól arról értesülhettek a kiállítás megnyitójára érkező látogatók, hogy József Attila költészete nem áll messze a buddhista gondolkodástól, az esemény védnökségét vállaló Hiesz György polgármestertől pedig arról, hogy a buddhizmus minden kultúrában élő ember számára tud pluszt adni. Puskás Gergely, a Tibet Európa alapítvány képviselője úgy fogalmazott, hogy a buddhizmus a független gondolkodás és a kritikus intelligencia útja.

A kiállítás, melyen többféle Buddha szobrot és úgynevezett tankát láthatnak az érdeklődők, a Tibetet járt magángyűjtők és a Gyémánt Út Buddhista Közösség jóvoltából valósult meg.

A több mint 100 tárgyat bemutató tárlatot a tibeti buddhizmussal foglalkozó előadássorozat kíséri, a látogatókat pedig november 25-ig – tehát a kiállítás végéig – minden nap avatott szakértők vezetik be a buddhizmus titkaiba.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2008-11-20 )

Tovább az archívumra