Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Dr. Gere Tibor a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola professzora kiemelkedő munkájának elismeréseként megkapta az Orosz Mezőgazdasági Akadémia Elnökségének oklevelét

Dr. Gere Tibor a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola professzora kiemelkedő munkájának elismeréseként megkapta az Orosz Mezőgazdasági Akadémia Elnökségének oklevelét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A professzor a Vadgazdálkodási és Állattenyésztési Tanszéken tanít és munkássága világszerte elismert.

Gere Tibor professzor állatgenetikát, szaporodás biológiát, etológiát tanít. Saját tudományterületén a legmagasabb minősítéssel rendelkezik. A Magyar Tudományos Akadémia doktora és több külföldi Szlovák, Orosz és a New York-i Tudományos Akadémia választott tagja is. 2005-ben fejezte be hat kötetéből álló „Gazdasági állatok viselkedése” című könyvsorozatát. Az Orosz Akadémia a tudományos együttműködés területén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért adományozta az oklevelet.

Egyedülálló munka keretében összefoglalta a nyolc legfontosabb gazdasági állatfaj viselkedésével kapcsolatos legújabb ismereteket. Többszáz tudományos cikk és két tucat könyv jegyzi még eddigi tudományos munkáját. Legújabb tanulmányait és tapasztalatait a természetgyógyászatban szerezte, ezzel is rendszeresen foglalkozik.

Bevallása szerint gyógyító tevékenységében komplex módon igyekszik ötvözni a hagyományos és a korszerű természetgyógyászati ismereteket.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-02-26 )

Tovább az archívumra