Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A turizmusban látja a válságból kivezető utat a mátrai önkormányzatok szövetsége

A turizmusban látja a válságból kivezető utat a mátrai önkormányzatok szövetsége

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szövetség idei költségvetését is elfogadta abasári ülésén. A közgyűlésen részt vett Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Szövetségének főtitkára is.

Gyakrabban találkoznak majd a jövőben a mátrai települések szövetségének polgármesterei – az idei költségvetés elfogadása mellett erről is döntöttek a városvezetők Abasáron. A közgyűlésen részt vett Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Szövetségének főtitkára is, aki a Magyarországon működő hét önkormányzati szövetség első, együttes üléséről számolt be a grémium előtt. Mint a főtitkár elmondta: egy 12 pontból álló határozatot fogadtak el, amely rögzíti az önkormányzatok fő céljait. Ezek között szerepel az önkormányzati rendszer erősítése is, miközben a kormányt ésszerű átalakításokra ösztönzik.
Zongor Gábor azt mondta: ilyen reformok révén elérhető, hogy a válság ellenére se kerüljenek kilátástalan helyzetbe az önkormányzatok. A mátrai települések a turizmusban látják a kiutat.
Éppen ezért a szövetség szorosabbra fűzné kapcsolatait a Károly Róbert Főiskolával, és a kutatás-fejlesztés területén is további együttműködési lehetőségeket keresnek majd a felsőoktatási intézménnyel.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-02-26 )

Tovább az archívumra