Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elégedett a heves megyei rendőrség munkájával az országos főkapitány, aki azt ígérte: több járőr lesz idén a közterületeken

Elégedett a heves megyei rendőrség munkájával az országos főkapitány, aki azt ígérte: több járőr lesz idén a közterületeken

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

2009 a közterületek biztonságának éve. Ennek érdekében a rendőrség újabb támogatást kap, amelyből növelik majd a járőrök túlóra-számát. Egyebek mellett erről is beszélt a heves megyei rendőrség állománygyűlésén Bencze József országos főkapitány, aki egyébként elégedett a helyiek munkájával.

12 milliárd forint plusz pénzhez jut a rendőrség az igazságügyi és rendészeti minisztérium tegnapi döntésével. Bencze József országos rendőrfőkapitány Egerben az egyeztetés további részleteiről is beszámolt.

Még idén létrehoznak egy bevetési alosztályt Miskolcon, amely megyénkben is ellát majd feladatokat. Bencze József a heves megyei rendőr-főkapitányság mai állománygyűlésén a tavalyi munkát értékelve elmondta: kiegyensúlyozottnak tartja a heves megyeiek teljesítményét. Megyénkben tavaly csökkent az erőszakos bűncselekmények száma, és 8 %-kal kevesebben haltak meg közúti balesetben, mint egy évvel korábban. Ezek mellett azonban több területen is előrelépésre van szükség.

Egyre szaporodik például a trükkös lopások száma, és az emberek még mindig nem elég gyanakvóak az idegenekkel szemben. A hasonló esetek megelőzésére hangsúlyosabb propaganda tevékenységet fejtenek majd ki. Emellett pedig külön figyelmet fordítanak az idegenforgalmi szezonban a Mátra útjaira, ahol a gyöngyösi és az egri kapitányság közösen hajt majd végre koncentrált ellenőrzéseket.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-02-26 )

Tovább az archívumra