Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Országszerte pontban 1 órakor gyertyagyújtással rótták le kegyeletüket a kisebbségi önkormányzatok s a roma civil szervezetek a tatárszentgyörgyi áldozatok előtt

Országszerte pontban 1 órakor gyertyagyújtással rótták le kegyeletüket a kisebbségi önkormányzatok s a roma civil szervezetek a tatárszentgyörgyi áldozatok előtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön is tartottak megemlékezést, ahová a vártnál sokkal kevesebben érkeztek.

Több mint húszan köztük gyerekek is megjelentek a ma délután 1 órakor tartott gyertyagyújtáson, ahol a Tatárszentgyörgyi gyilkosság áldozataira emlékeztek. A pest megyei településen éppen ebben az időben temették el a feltehetően molotov- koktéltól kigyullad házból menekülő majd vadászfegyverrel meggyilkolt családapát és négyéves kisfiát. A történtek az egész országot megrendítették.

A történteket roma és magyar egyaránt elítéli. Gyöngyösön még nincs ilyen megmozdulásra utaló jel- tette hozzá az elnök.

A Veszprémi sportoló késelésének esete után viszont nem gyújtottak gyertyát.

A kisebbségi önkormányzatok úgy vélik: határozottan fel kell lépni az elkövetők ellen és azon állampolgárok mellé állni, akik tisztességes életet élnek.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-03-03 )

Tovább az archívumra