Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már télen is tartanunk kell a kullancsok támadásától

Már télen is tartanunk kell a kullancsok támadásától

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Köztudottan két nagy betegséget terjesztenek: a lyme kórt és a vírusos agyhártyagyulladást. Éppen ezért célszerű beadatni a védőoltásokat ilyenkor, még a tél végén.

Bár ez egy korábbi teljesítménytúra, az ilyen kirándulások alkalmával is fontos a réteges öltözködés és a zárt lábbelik használata, mivel már télen, a havas időben is tartanunk kell a kullancsoktól.

Ezért célszerű már tavasz elején elkezdeni a védőoltások beadatását. Lényeges, hogy a szülők odafigyeljenek gyermekeikre, és ne feledkezzenek el az emlékeztető oltásokról sem. Ennek érdekében létrehoztak egy internetes oldalt, ahol ha az oltott emberek regisztrálnak, az emlékeztető oltás időpontját megelőző pár napban e-mail üzenetben figyelmeztetnek az oltás beadatására.

Hazánkban minden ötödik kullancs a Lyme kór valamely baktériumával fertőzött, a nedves és száraz idő váltakozása pedig csak kedvez a vérszívóknak. Bár Heves megye nem tartozik a kiemeltem fertőzött régiók közé, mindenkinek saját érdeke, hogy rendelkezzen speciális kullancseltávolító kanállal, mellyel szakszerűen meg lehet szabadulni a vérszívó atkafélétől.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-03-03 )

Tovább az archívumra