Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az utolsó főiskolai diplomaosztó

Az utolsó főiskolai diplomaosztó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ebben a formában utolsó alkalommal tartottak diplomaátadó ünnepséget a hétvégén a Károly Róbert Főiskolán. A júniusi záróvizsga-időszakban több mint 300 hallgató végzett, alapképzésben, mesterképzésben és szakirányú továbbképzésben. Az ünnepségen az első turnusban mintegy 120, a másodikban pedig közel 150 hallgató vehette át a végzettséget igazoló oklevelet. Akiknek nem sikerült megszerezni nyelvvizsga-bizonyítványt, egy igazolást kapott a diplomaátadón.

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a hétvégén, a gyöngyösi Főiskolán. Az első turnusban több mint 100 frissen végzett hallgató, tanárok és családtagok töltötték meg az intézmény auláját.
– A délelőtti ünnepségen körülbelül 110-120 hallgató veheti át oklevelét, a délutáni ünnepséget egy kicsit nagyobb számban, 140-150 fő veszi át a végzettséget igazoló oklevelet. Többen végeztek, tehát a nyári, júniusi záróvizsgán, több mint 300 hallgatónk végzett, a Károly Róbert Főiskola hagyományosan minden végzett hallgatónknak lehetőséget biztosít arra, hogy részt vegyen a diplomaátadó ünnepségen – mondta el Szegedi László rektorhelyettes.

Az ünnepélyes oklevél-átadást megelőzően, idén is kitüntetésben részesítettek, több az intézményben évek óta dolgozó tanárt.

Kiss Konrád vidékfejlesztési-agrármérnök mesterszakon végzett, ezt megelőzően 3 évig alapszakon is tanult.

– Számomra ez egy nagyon-nagy megtiszteltetés, hogy átvehetem a diplomám, mert végülis 5-6 év végigtanulással, kemény, kitartó munkával szerzett érdemoklevelet fogok most kapni, és ez számomra nagyon megtisztelő és egyben egy ünnepélyes alkalom – mondta a kitüntetett.

A szalagfeltűzést és az alsóbb évfolyamosok búcsúzását követően fogadalmat tettek a végzősök. Végül elérkezett a várva várt pillanat, Helgertné Dr. Szabó Ilona rektor átadta az okleveleket, majd köszöntőbeszédében úgy fogalmazott: mérföldkő ez a pillanat a fiatalok életében, de az intézmény életében is, hiszen július elsejétől egyetemi campusként működnek tovább.

– Alkalmazott tudományok egyeteme jön létre július elsejétől. Ez számos változást jelent mindenképpen, de őszintén bízom benne, hogy sem önök, mint végzett hallgatók, sem jelenlegi hallgatóink, sem a jövőben ide jelentkező hallgatók ezt nem fogják megérezni – fogalmazott.

Itt nem mindenkinek ért véget a tanulás, hiszen sokan mesterképzésben folytatják a tanulmányaikat, akik pedig más intézménybe mennek, visszavárják őket – hangsúlyozta a rektor.


Tovább az archívumra