Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Veteránok a Fő téren

Veteránok a Fő téren

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hétvégén újra a veteránautóké volt a főszerep Gyöngyös főterén. Az idei, 31. alkalommal megrendezett találkozóra is több tucat oldtimer érkezett városunkba, ahol kulturális programokkal és koncertekkel is várták az érdeklődőket.

A kiállításra érkezők közül bárkit is kérdeztünk, kivétel nélkül mindenki büszkén mesélt autójáról. A háború előtti matuzsálemek között a legszebb például egy 1935-ös gyártmányú angol autócsoda lett, a tulajdonosok pedig egyenesen Losoncról érkeztek városunkba, ahogy 15 éve mindig.

A veteránok rallyján, a „B” kategóriában, vagyis az 1967 és ’76 között gyártott veteránautók között egy 1974-es Renault 15TL lett az idei győztes.

A veteránutó-sofőrök számára ugyanazokat a kihívásokat kellet leküzdeni, mint minden évben. Ez alkalommal is volt rallyeverseny, időmérő-ügyességi pályával, és KRESZ-teszt is.

Idén összesen 44 veteránautó és motor vett részt a versenyen, hogy aztán végül 6 kategóriában adjanak át elismeréseket a versenyzőknek. Az autók megcsodálása mellett kirakodóvásár és koncertek is várták a Főtérre kilátogatókat.


Tovább az archívumra