Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megyei tűzoltóverseny

Megyei tűzoltóverseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megyei tűzoltó sportversenyt rendezett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gyöngyösön, a Kálváriaparti Sport-és Általános Iskola udvarán. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok 10 fős csapatai mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket, erőnlétüket és technikai tudásukat három versenyszámban. A szervezők célja ezzel a versennyel az volt, hogy fokozzák a tűzoltók fizikai állóképességét és jó kapcsolatot alakítsanak ki egymás között a résztvevők.

Épp a kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban vesznek részt a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tagjai. Gyöngyös mellett, Eger és Hatvan szállt harcba a győzelemért. Összesen 3 versenyszám volt a mai délelőttön, és a 10 fős csapatok sorra jó eredménnyel végeztek.

– Ezen a versenyen a megye 3 hivatásos tűzoltó-parancsnokságának csapata indult. A tűzoltók összemérik fizikai felkészültségüket, erőnlétüket, ügyességüket ezen a versenyen. A 3 versenyszám a 100 méteres egyéni futás, 4×100 m-es váltófutás, valamint kismotorfecskendő-szerelés – mondta el Hevesi Katalin, a Heves megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Városunkban nagy hagyományokkal működő tűzoltóság van, tavaly a szakmai megyei versenyt is megnyerték és az országos szakmai versenyen is előkelő helyen végeztek.

– A fiúk fiatalok, tettre készek, szeretnek versenyezni, nyerni, főleg azért fontos, hogy megnyerjék, és a mindennapokban a stresszt is le lehet egy ilyen versenyen vezetni. Én úgy érzem, hogy a csapat eddig jól áll, a 800-as kismotorfecskendő-szerelést a legjobb idővel teljesítette – mondta a verseny közben Vilmányi Sándor városi parancsnok.

A kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban a gyöngyösi csapat lett az első helyezett, a másik kettőben pedig Eger teljesített a legjobban, ennek megfelelően az összesítettben is, így az egriek jutnak tovább az országos megmérettetésre augusztusban.


Tovább az archívumra