Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Virágot egy mosolyért

Virágot egy mosolyért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ingyen hazavihető virágcsokrok megtalálására és örökbefogadására szólították fel a lakosokat a virágüzletek a „Virágot egy mosolyért” akcióban. Magyarországon tavaly indult el a mozgalom, amelynek célja, hogy illatos, színes ajándékkal mosolyt csaljanak az emberek arcára. Ehhez gyöngyösi és nagyrédei virágüzlet is csatlakozott, akik több településen is kihelyezték az általuk megkötött csokrokat.

Több mint egy óráig várta gazdáját ez a virágcsokor a Posta parkban. A járókelők közül sokan csak elmentek mellette, de volt, aki megcsodálta, mégsem vitte haza. Pedig a „Virágot egy mosolyért” akciónak pontosan az a célja, hogy mosolyt csaljanak az emberek arcára azzal, hogy a virágüzletek ingyen csokrokat helyeztek el parkokban, pályaudvarokon. A mozgalomhoz gyöngyösi virágüzlet is csatlakozott.

– Annyira szomorú ez a világ szerintem. És ha csak ennyivel, egy kis csokorral kis mosolyt tudunk valakinek az arcára csalni, szerintem az már egy öröm. És hogy ha nekünk is visszajön, tehát visszaküldik a képet, akkor mi is kapunk egy visszajelzést, hogy jól dolgoztunk – mondta Babusné Kontyos Lívia, a Bokréta Virágüzlet vezetője.

Itt összesen húsz csokor került be az autóba, majd a terekre, pályaudvarokra. Innen nem csak városunkba, hanem Gyöngyöstarjánba is került az illatos virágokból. Nagy Dóra munkába indulásakor talált rá erre a csokorra.

Róla készült is fotó a virággal együtt, hiszen a virágüzletek azt kérik az örökbefogadóktól, hogy küldjék el nekik a fényképet, amelyen a csokor, és tulajdonosa látható. Mádi Anita egy parkban lelte meg az ajándékot.

A gyöngyösi közterekre nem csak helyi virágüzlet hozott a portékájából.

– Főleg rózsákat használtuk, kardvirágot, liliomféléket, és különböző mezei zöldeket kötöttünk bele – sorolta Korsós Róbert, a Virág-Kuckó tulajdonosa.

Ők több mit 30 csokorajándékkal kedveskedtek a gyöngyösieknek. A rendhagyó kezdeményezéssel a virágkötők azt üzenik a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság