Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Virágot egy mosolyért

Virágot egy mosolyért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ingyen hazavihető virágcsokrok megtalálására és örökbefogadására szólították fel a lakosokat a virágüzletek a „Virágot egy mosolyért” akcióban. Magyarországon tavaly indult el a mozgalom, amelynek célja, hogy illatos, színes ajándékkal mosolyt csaljanak az emberek arcára. Ehhez gyöngyösi és nagyrédei virágüzlet is csatlakozott, akik több településen is kihelyezték az általuk megkötött csokrokat.

Több mint egy óráig várta gazdáját ez a virágcsokor a Posta parkban. A járókelők közül sokan csak elmentek mellette, de volt, aki megcsodálta, mégsem vitte haza. Pedig a „Virágot egy mosolyért” akciónak pontosan az a célja, hogy mosolyt csaljanak az emberek arcára azzal, hogy a virágüzletek ingyen csokrokat helyeztek el parkokban, pályaudvarokon. A mozgalomhoz gyöngyösi virágüzlet is csatlakozott.

– Annyira szomorú ez a világ szerintem. És ha csak ennyivel, egy kis csokorral kis mosolyt tudunk valakinek az arcára csalni, szerintem az már egy öröm. És hogy ha nekünk is visszajön, tehát visszaküldik a képet, akkor mi is kapunk egy visszajelzést, hogy jól dolgoztunk – mondta Babusné Kontyos Lívia, a Bokréta Virágüzlet vezetője.

Itt összesen húsz csokor került be az autóba, majd a terekre, pályaudvarokra. Innen nem csak városunkba, hanem Gyöngyöstarjánba is került az illatos virágokból. Nagy Dóra munkába indulásakor talált rá erre a csokorra.

Róla készült is fotó a virággal együtt, hiszen a virágüzletek azt kérik az örökbefogadóktól, hogy küldjék el nekik a fényképet, amelyen a csokor, és tulajdonosa látható. Mádi Anita egy parkban lelte meg az ajándékot.

A gyöngyösi közterekre nem csak helyi virágüzlet hozott a portékájából.

– Főleg rózsákat használtuk, kardvirágot, liliomféléket, és különböző mezei zöldeket kötöttünk bele – sorolta Korsós Róbert, a Virág-Kuckó tulajdonosa.

Ők több mit 30 csokorajándékkal kedveskedtek a gyöngyösieknek. A rendhagyó kezdeményezéssel a virágkötők azt üzenik a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok.


Tovább az archívumra