Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zöld út a laktanyának

Zöld út a laktanyának

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi képviselő-testület nyári szünet előtti utolsó ülésén egyebek mellett arról is döntött, hogy az önkormányzat kössön megállapodást a Katasztrófavédelemmel az új tűzoltólaktanya építésére. Ezzel elindulhatnak a közbeszerzési eljárások, majd a munka is a volt honvédségi laktanyában.

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta szerdán a gyöngyösi képviselő-testület. A grémium zöld utat adott az új tűzoltólaktanya építésének, miután felhatalmazta a polgármestert a Katasztrófavédelemmel kötendő megállapodás aláírására. A mintegy kilencszázmillió forintos beruházás megvalósítása így elkezdődhet, és a Katasztrófavédelem megkezdheti a közbeszerzési eljárások elindítását. Az önkormányzat a volt honvédségi laktanya területének egyhektáros részét térítésmentesen adja át az új tűzoltó laktanya építéséhez, csereingatlanként pedig a Zrínyi utca 3. szám alatt található állami ingatlant jelölte meg, a cseréről újabb egyeztetések kezdődnek. Az új laktanya területének előkészítését az önkormányzat egy uniós pályázat keretén belül tervezi elvégezni.

A testület elé került előterjesztésből az is kiderült, hogy lezárult a közbeszerzés hét utca felújítására: a Bajcsy-Zsilinszky út Platán utca és a Béke tér közötti szakaszának, a Verseny utca belső szerviz útjainak, valamint a Kismérges út Gáspár utca és a Mikes utca közötti szakaszának felújítása mellett szeptember végéig megújul az Erőmű utca a parkolóval együtt, megvalósul a felújítás és kanyarbővítés a Dr. Harrer Ferenc utca Gólya és Aranysas utca közötti szakaszán, megújul a Határ út és a Kertész köz, és bővítik a parkolókat a Kócsag úti pavilonsor mögött.

A képviselők a törvényi változásokhoz igazították a helyi hulladékgazdálkodási rendeletet. A legfontosabb változás, hogy a lakosság részére a számlákat a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. fogja kiállítani, az átmeneti időszakban pedig előfordulhat, hogy az ügyfelek több hónapról egyszerre kapnak majd számlát. Szintén fontos változás, hogy az eddigi gyakorlattal szemben a zöldhulladék az új szabályok szerint nem csak zárt edényben és lebomló zsákban, hanem kötegelve is kihelyezhető a közterületre.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság